23 mei '23

It’s party time, met deze feest checklist ben jij op alles voorbereid

Yes: het is party time! Je bent jarig, viert je bruiloft of hebt een andere reden om een knalfuif te geven. Het enige dat je nu nog rest is het geheel te organiseren. Laten wij nou net dé checklist hebben waarmee jij het meeste uit je feest haalt.

Tip 1: ga voor live entertainment

Het maakt niet uit of je nu voor een band, dj, dans act of jazz pianist kiest. Met live entertainment til je ieder feestje naar een hoger level. Via bestebands.nl vind je een breed scala aan gave bands, vermakelijke artiesten en dj’s die gegarandeerd de voetjes van de vloer laten gaan. Wil je het helemaal uniek maken? Dan zijn deze bijzondere acts een kijkje waard. Zo, dat is de eerste streep door je checklist.

checklist

Tip 2: de juiste locatie is key

Zonder twijfel de meest voorkomende fout bij het geven van een feestje: de keuze voor een te grote locatie. Een feestlocatie kan beter te klein dan te groot zijn. Op deze manier ontstaat er al snel een gezellige sfeer en kan het feestje meteen beginnen. Nu hebben wij een geheel artikel aan het kiezen van de juiste locatie gespendeerd. Komt dat even goed uit!

Tip 3: de lucht in

Hier had je misschien niet bij stilgestaan, maar door een hoog podium is de live act niet alleen beter zichtbaar, maar kunnen alle snoeren ook nog eens mooi weggewerkt worden. Win-win dus!

Tip 4: light it up

Let maar eens op: met een goed verlichte dansvloer gaan mensen dichter op elkaar dansen en voorkom je grote gaten op de dansvloer. Dat brengt zeker weten meer sfeer met zich mee. Nu nog deze 10 ijsbrekers erbij en het gaat sowieso binnen een mum van tijd los.

checklist

Tip 5: de man/vrouw verhouding

Misschien is dit toch stiekem wel de doorslaggevende factor voor een geslaagd feestje. Wanneer de man/vrouw verhouding in balans is (tenzij het een vrijgezellen feestje is natuurlijk), is je feestje in balans. Want een feestje zonder een gezonde dosis geflirt is natuurlijk geen feestje.

Tip 6: die gevoelige plaat

Huur een fotograaf in die je foto vastlegt. Hier ga ja anders later gegarandeerd spijt van krijgen. Herinneringen vervagen, foto’s niet. Een echte must voor ieder feestje!

checklist

Tip 7: kies een thema

Thema’s komen het feest ten goede. Bij een leuk, passend thema kunnen de gasten zich lekker uitleven. Wanneer je zelf het thema tot leven brengt door middel van bijpassende decoratie is het verhaal compleet. Hier, we hebben wat hulp voor je in petto.

Tip 8: je maag wil ook wat

Zorg altijd dat er genoeg drankjes en hapjes aanwezig zijn. Menig feestje loopt namelijk tot zijn eind door een tekort aan drank of een gebrek aan eten. Vooral dat eten kan ervoor zorgen dat mensen wat langer de puf hebben en het einde van jouw feestje halen. Kun je nog wat inspiratie voor lekker hapjes gebruiken?

Tip 9: blaas niet te hoog van de toren

De meest memorabele feestjes zijn de feestjes die alle verwachtingen overtreffen. Probeer daarom van te voren een niet al te hoog verwachtingspatroon te creëren. Dan kan het alleen maar meevallen. Bam, je checklist is afgerond.

BONUS checklist-tip: vergeet bovenal niet zelf te genieten!

Tja, dat klinkt logisch, maar als jij alleen maar met het in goede banen leiden van het feestje bezig bent, dan kun je nauwelijks zelf genieten. Een goede voorbereiding is het halve werk en laat de avond verder lekker zijn gang gaan. Jij moet genieten, ja? Trouwens, heb jij nog een tip die echt niet mag ontbreken op onze ultieme party checklist? Laat het ons dan weten!