8 mei '8

Top 10 ijsbrekers: met deze openingsnummers barst het feestje los!

Er zijn altijd wel een paar ‘daredevils’ die als eerste de dansvloer opgaan, maar toch duurt het vaak even voordat het feestje écht op gang komt. Nu kun jij als organisator zitten afwachten totdat de gasten zich moed hebben ingedronken. Echter kun je ook het heft in eigen handen nemen. Deze top 10 openingsnummers breken ’t ijs voor je, en het feest kan beginnen! 

Openingsnummertjes & ijsbrekers

Even een leuk feitje! In het buitenland wordt bijeen gedronken moed ook wel ‘Dutch courage’ genoemd. Jaja, er is zelfs een drink term naar ons vernoemd! Deze term stamt nog uit de Gouden Eeuw toen Nederlandse soldaten met jenever moed bijeen dronken voordat ze ten strijde trokken. Maar tijden veranderen, je hebt drank niet nodig om je moed in te drinken (of een leuke tijd te hebben). Daar heb je deze top 10 ijsbrekers voor! Ze staan er niet alleen garant voor dat de dansvloer in no time volstroomt, maar dat zelfs de meest ongemakkelijke dansers zich niet meer kunnen bedwingen. Hier heb je ze:

1. Get The Party Started – P!nk

2. September – Earth, Wind & Fire

3. I Gotta Feeling – The Black Eyed Peas

4. Hey Ya! – Outkast

5. Tequilla – The Champs

6. Jump Around – House Of Pain

7. This Is How We Do It – Montell Jordan

8. Crazy In Love – Beyoncé

9. Never Gonna Give You Up – Rick Astley

10. Show Me Love – Robin S

Maar er is meer! Wanneer jij geen genoeg kunt krijgen van dit soort gouden platen, dan hebben we hier een gehele afspeellijst voor je klaarstaan met heerlijke klassiekers die iedereen de dansvloer op krijgt.

Ken jij nog een lekker openingsnummertje?

Er zijn natuurlijk nog veel meer nummers waarmee je iedereen aan ’t dansen krijgt. Zo hebben we ook nog een lijst met guilty pleasures voor je die wonderen kunnen verrichten. Heb jij nog een echte ijsbreker die wij hebben gemist? Laat het ons dan weten!