2 jul '2

Met deze 9 tips komt feestverlichting het mooist tot z’n recht

Met goede feestverlichting bepaal je de mood van het feest. Omdat iedereen op z’n knapst wil zijn, kun je maar beter gaan voor niet al te hard licht. Bovendien doen felle tl-buizen precies niks voor de sfeer. Ook niet als je een techno feest met Berlijn-vibes nastreeft. Het laatste wat je wil, is dat je gasten het gevoel hebben dat ze in de wachtkamer van de tandarts zitten.

Het loont dus om een beetje aandacht te besteden aan de verlichting. Gelukkig hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met deze tips kom je een heel eind:

1. Gebruik kaarsen

Steek een kaars aan en je hebt instant romantiek. Door het zachte licht oogt iedereen knapper. Zet ze op verschillende plekken gegroepeerd neer voor het mooiste effect. Witte kaarsen geven een elegante uitstraling. Gebruik geen geurkaarsen – als je ook hapjes serveert, kan dat nogal clashen.

2. Gebruik niet de plafondverlichting

Waarmee we bedoelen: de lamp in het midden van het plafond waarmee je de hele ruimte mee verlicht. Gebruik het niet. Het zorgt voor onflatteuze schaduwen. In Hollywood wordt dit soort verlichting gebruikt om acteurs en actrices ouder te doen lijken. Met andere woorden: wil je niet.

feestverlichting

3. Installeer dimmers

Met dimverlichting kun je de verlichting aanpassen naarmate de avond vordert en het natuurlijke licht verandert. Als je de dansvloer vol wil krijgen, helpt het ook als het iets donkerder is. Voelen de meeste mensen zich toch net wat minder bekeken.

4. Gebruik tafellampen

Diffuus licht van tafellampen op oog-level is het meest flatteus en zorgt voor een zachte gloed.

5. Gebruik peertjes met een laag aantal watt

Voor peertjes die niet zijn aangesloten op een dimmer kun je het best voor 25 watt kiezen. Sommige mensen kiezen ervoor om voor roze licht te gaan. Probeer die verleiding te weerstaan. Zo ontstaan rare kleurschaduwen en verandert de kleur op de muren compleet.

6. Dim ook de toiletverlichting

We kennen het allemaal: je verlaat de dansvloer voor een korte wc-stop en krijgt de schrik van je leven als je in tl-verlichting wordt geconfronteerd met je spiegelbeeld. Dim het licht als het kan en steek een (geur)kaarsje aan. Komt niemand geshockeerd van de wc.

7. Werk met spiegels

Het oogt lekker glamourous en reflecteert het kaarslicht waardoor je een magisch effect krijgt.

8. Gebruik gekleurd glaswerk

Hoewel roze peertjes misschien geen goed idee zijn, is gekleurd glaswerk dat wel. Doordat het licht reflecteert van gekleurde glazen, schalen en kannen lijken het wel edelstenen. Reken maar dat dat de ambiance extra speciaal maakt.

9. Koud? Maak een vuurtje

De combinatie open haard en berenvel zijn niet voor niets een gouden concept. In de wintermaanden is zo’n open haard een romantische – en flatteuze lichtbron. In de zomer kun je overigens ook prima een fikkie steken in de tuin voor datzelfde resultaat. In het kader van de veiligheid wel even doen vóórdat de tequila shots zijn uitgedeeld.

Feestverlichting, check!

Zo, nu weet jij alle ins en outs met betrekking tot feestverlichting. Ben jij ook volledig op de hoogte van hoe je de rest van je feestje tot in de puntjes voorbereid? Daar hebben we deze ultieme checklist voor. Enjoy!