2 jul '2

Helemaal hip: niet trouwen, wél een liefdesfeest

Er zijn vrouwen die al sinds hun zesde dromen van trouwjurken waarnaast prinses Sissi verbleekt. Van een man die op zijn knie gaat met een fonkelende ring, aan de arm van hun vader naar het altaar schrijden om vervolgens eeuwige trouw te beloven aan de liefde van hun leven. Toch is trouwen tegenwoordig een stuk minder in trek. Het alternatief? Een liefdesfeest. 

Helemaal hip: niet officieel de eeuwige trouw beloven, maar wel de liefde vieren met een groots feest. Ook wel het wij-gaan-niet-trouwenfeest genoemd. Dat klinkt misschien onromantisch, maar is het allesbehalve. Je kunt gewoon een uitzinnige jurk aan, een feest geven waar mensen nog jaren over napraten en op huwelijksreis gaan zonder dat zwart op wit staat dat je bij elkaar blijft tot de dood jullie scheidt.

liefdesfeest

Toeters en bellen

Er zijn stellen die het feest zo eenvoudig mogelijk houden, maar ook stellen die alle toeters en bellen uit de kast trekken en zelfs ringen uitwisselen in een ceremonie. Hoe je het ook aanpakt; feit is dat het liefdesfeest aan populariteit wint. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat steeds minder mensen in het huwelijksbootje stappen. Van de mensen tussen de 25 en 30 jaar trouwde in 2017 nog maar 37 op de 1000 vrouwen tegenover 83 op de 1000 zo’n 20 jaar geleden.

Natuurlijk is één reden dat mensen later in het huwelijksbootje stappen dan 20 jaar geleden. Echter is een andere reden dat mensen wel geloven in de liefde, maar niet zozeer in het trouwen, wat toch een gelovige connotatie kent. Iets wat wij ook bij Beste Bands steeds vaker horen. Gelukkig hoeft dat een dag (en leven) waarin je de liefde viert niet in de weg te staan!

liefdesfeest

Go liefdesfeest!

Ieder z’n ding dus, maar als je het idee van trouwen een beetje achterhaald vindt, is zo’n liefdesfeest een mooi alternatief. Op een feest mag een goede band natuurlijk niet ontbreken. De beste vind je hier.