2 jul '2

Dansen? Deze 3 bands uit Rotterdam krijgen de voetjes van de vloer

Op een béétje feest wordt natuurlijk gedanst. Een goede band weet zelfs de de meest stijve, behouden oudoom aan het swingen te krijgen. Deze bands uit Rotterdam weten precies hoe ze dat moeten aanpakken.

Van borrel tot bruiloft en alles daar tussenin: deze Rotterdamse toppers zorgen ervoor dat het een dampend feestje wordt.

1. Guilty Pleasure

Van de Macarena tot happy hardcore en André Hazes: de jaren ’90 hebben heel wat pareltjes met zich meegebracht. Parels die nooit vervelen en direct de stemming erin krijgen. En dan krijg je ook nog eens de vrolijke mannen en meiden van coverband Guilty Pleasure erbij. Gehuld in lycra nemen ze het publiek mee op een nostalgische reis. Met hun akoestische – en elektronische instrumenten brengen ze de meest uiteenlopende hits uit een van onze favoriete tijdperken ten gehore.

2. Latin Society

Is er een muziekstroming dansbaarder dan latin? We dachten ’t niet. Latin Society is alles wat je nodig hebt voor wat salsa picante. Als je je ogen sluit, waan je je op het zwoele ritme even in Havana. Drink desnoods een beetje moed in met een mojito en laat lekker wiegen, die Hollandse heupen. Genoeg latin? De coverband speelt ook moeiteloos rustige soul en jazz.

3. The 45

De mannen van The 45 hebben een heel funky repetoire paraat. Stevie Wonder, Prince, Bruno Mars, Michael Jackson, Justin Timberlake: er is geen enkele naam waar de muzikanten voor terugdeinsen. Dat ze al eerder op North Sea Jazz stonden en regelmatig de afterparty’s van artiesten in Ziggo Dome verzorgen, zegt al genoeg.