2 jul '2

Lekker luisteren: dit zijn de beste akoestische bands uit Amsterdam

Met een akoestische band zet je meteen een lekker sfeertje neer. Om ademloos naar te luisteren of juist als kabbelende achtergrondmuziek op een borrel. Deze akoestische bands uit Amsterdam zetten precies de juiste toon.

1. Sunday Serenade

Intiem feestje, borrel, diner? Dan ben je bij Sunday Serenade aan het goede adres. Pepijn van der Burgt en Nienke Cusell spelen al langere tijd samen en dat is te merken. Samen brengen ze onmisbare klassiekers en de heerlijkste hits van nu ten gehore.

2. Daisy Acoustic

Nog zo’n leuk Amsterdams duo: Daisy Acoustic. Met haar heerlijke stem en zijn akoestische gitaar krijg je precies die ‘met z’n allen rondom een kampvuur’-vibes. Van powerhouses als Aretha Franklin en Nina Simone tot Ed Sheeran en Racoon: deze twee kunnen alles.

3. Vuur & Vlam

We sluiten het lijstje af met het trio Vuur & Vlam. De band speelt akoestisch op contrabas, akoestische gitaar en lichte percussie. Vuur & Vlam heeft een ongedwongen sfeer hoog in het vaandel staan. Trek ze dan ook gerust aan hun jasje als je een verzoeknummer hebt en schroom vooral niet als je zin hebt om te zingen. Dat hoeven ze natuurlijk geen twee keer te zeggen.