4 jun '4

9 stylingtips om de trouwlocatie nog magischer te maken

Als je trouwt doe je dat natuurlijk om de liefde te bezegelen, maar laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. Met deze stylingtips zet je de puntjes op de i van je trouwlocatie. 

1. Pinterest is je beste vriend. Verzamel in de maanden voor De Dag zoveel mogelijk sfeerbeeld van wat jullie mooi vinden. Pinterest is niet alleen een onuitputtelijke bron van inspiratie, maar helpt je ook om te ontdekken tot welke stijl en sfeer je je het meest aangetrokken voelt. Dat helpt enorm in het keuzeproces.

2. Als je het budget in de gaten wilt houden, geef dan het meest uit aan dat wat het meest impact maakt als mensen een ruimte binnenkomen. Denk aan mooie stoelen, bijzondere verlichting, gekleurd glaswerk. Als je je aan een strak budget houdt, kun je met gekleurde kannen, glazen of tafellinnen alsnog impact maken.

3. Imposante bloemstukken zijn altijd mooi, maar als je een iets meer low-key uitstraling wilt, zijn er ook genoeg opties. Zet bijvoorbeeld vazen op omgehakte boomstammen of een stapel oude boeken. Dat geeft een heel romantische, natuurlijke uitstraling.

4. Als de locatie nog een blank canvas is, is het plafond de perfecte plek om een styling-statement te maken. Hang bijvoorbeeld verschillende vintage lampenkappen, plantenbakken gevuld met kleurrijke bloemen of witte doeken met lichtjes. Zeker als de avond valt, zal het effect magisch zijn.

5. Of je nou voor lange picknicktafels gaat of de gasten aan ronde tafels zet; je hebt tafellinnen nodig. We zien steeds vaker alleen tafellopers in plaats van een heel kleed. Kant en jute geven een bohemian uitstraling, maar je kan het ook iets meer glamourous maken met hier en daar een paillet.

6. Trouwen associeer je met de kleur wit, maar wees niet bang voor een beetje zwart. Dat is een belangrijke trend dit jaar, en dat is niet voor niks. Denk aan zwarte linten om een bloemstuk, zwarte uitnodigingen, zwarte tafellopers, zwarte menukaartjes… het kan allemaal en staat heel chic in combinatie met goudkleurig servieswerk.

7. Glitters en pailletten zijn niet de enige manier om het feest wat shine te geven. Met doorzichtige stoelen bereik je een heel luxe uitstraling zonder het uitzicht te blokkeren.

8. Met creatieve begwijzering geef je het feest een persoonlijk tintje. Extra leuk om de begwijzering richting toilet, bar of taart te voorzien met een zinnetje uit jullie geloften of een stuk songtekst dat veel over jullie zegt. Je kan voor de geijkte schoolborden gaan, maar je kan ook heel mooie dingen doen met marmer, leisteen, spiegels of oude platen.

9. Wie zegt dat het allemaal perfect moet? Mismatchend servies geeft een heel speelse, vintage uitstraling. Leuk tijdens het diner, maar ook voor de afternoon tea of om cocktails in te serveren tijdens happy hour.

Trouwlocatie, check. Nu genieten!

Met deze 9 tips ben jij d’r wel, toch? En wanneer je de juiste trouwlocatie hebt gevonden én het er allemaal prachtig uitziet, is het aan jou de beurt om ervan te gaan genieten. Dat doe je al helemaal als je eenmaal aan het feesten bent. Vooral wanneer je iedereen naast je ziet losgaan door deze heerlijke ijsbrekers. Enjoy!