18 okt '18

DJ van de maand: Miss Brown

Het is 80’s maand bij Beste Bands. En wie 80’s zegt, zegt disco. En wie disco zegt, zegt Miss Brown. Een echte muziekliefhebber pur sang met een voorliefde voor disco. Maar door de jaren heen heeft ze zich ontwikkeld tot een echte all-round DJ. Van R&B en Hiphop, tot House en Top 40 knallers. Zolang een track maar een “lekkere, gezellige vibe” heeft!

Meet Miss Brown

Vlak na de eeuwwisseling stond ze in de Dansen bij Jansen, de huidige Disco Dolly, het goed naar haar zin te hebben. Uit nieuwsgierigheid stapte ze naar de DJ: “Hoe werkt dat DJ’en nou eigenlijk?” De DJ legde haar uit dat je een linker en een rechter draaitafel hebt met een mixer in ’t midden. En de rest is geschiedenis!

Miss Brown

Haar eerste gig was dan ook in de legendarische Dansen bij Jansen onder de naam Miss Brown. Wat verwijst naar haar familienaam Brown. Het was liefde op ’t eerste gezicht, het was alsof ze ’t al jaren deed. Tegenwoordig draait ze ook onder haar volledige naam: Raphaella Brown, al is dat vooral op Urban & House gerichte gigs.

Top 3 platen van ’t moment

One Kiss – Calvin Harris & Dua Lipa
Dura – Daddy Jankee
Flames – David Guetta & Sia

En welke plaat wordt ’t meeste aangevraagd? Can’t Stop The Feeling – Justin Timberlake

Momenteel haalt Miss Brown haar meeste inspiratie uit DJ’s als Dimitri From Paris, Maya Jane Coles Claptone. Zij ziet hen dan ook als haar grote voorbeeld.

Gigs

Als er een gig is die haar altijd zal bijblijven is dat wel haar optreden op het dakterras van het Four Seasons Hotel in Genève. Toen deed ze een onvergetelijke set samen met een zeer getalenteerde trompettist, die een echte resident is in het nachtleven van Ibiza. En als er één plek is waar ze ooit nog een keer achter de draaitafels wil staan is dat natuurlijk in de PACHA op Ibiza.

Boek onze all-rounder a.k.a. Miss Brown nu! Of wil je eerst nog meer toffe DJ’s zien? Dat kan ook, want Beste Bands is veel meer dan enkel bands. Check hier ons gehele aanbod aan DJ’s.