8 okt '8

Deze blitse gadgets mogen niet ontbreken op je jaren ’80 feest

De decoratie is de kers op de taart van een themafeest. Deze maand vieren we bij Beste Bands de jaren ’80 – en laat dat tijdperk nou hele fijne gadgets met zich meegebracht hebben… 

Laat ons je meevoeren op een trip down memorylane en dompel je onder in nostalgie met deze typische jaren ’80 gadgets. Als dát geen knalfuif wordt…

1. De walkman

We kunnen het natuurlijk niet over de jaren ’80 hebben zonder de walkman aan te stippen. Als je een echte smooth boy was maakte je een mixtape voor je liefje. Da’s gewoon toch anders dan een gedeelde Spotify-playlist…

jaren '80

2. De NES

 

3. Kodak Fling

Top hoor, al die selfies, maar het heeft de spontaniteit er wel een beetje vanaf gehaald. Véél leuker om op je feest wegwerpcameraatjes neer te leggen en weken later verrast te worden door de kiekjes van je gasten. Je hebt niet de garantie dat ze allemaal even goed zijn gelukt, maar ze zijn wel een stuk authentieker. Plus: je hebt een concrete herinnering aan dat topfeest in plaats van een hele zwik foto’s in de krochten van je telefoon.

gadgets

4. Glowsticks

5. De flipperkast

Huur zo’n ding voor je feest en je hebt top entertainment. Wel met het risico dat er niet meer gedanst wordt, want iedereen wil even flipperen.

gadgets

6. My little pony

Pony’s in regenboogkleuren: veel meisjesachtiger dan dit wordt het niet. Het speelgoed kwam in allerlei trippy kleuren en op school telde je eigenlijk alleen echt mee als je een manege kon vullen met deze pony’s.

jaren '80

7. Rolschaatsen

De jaren ’90 schreeuwden Miami-esque inline skates, maar in de jaren ’80 was je nog helemaal de bom et een paar rolschaatsen. We weten ook niet hoe zo’n rollerdisco botbreuk-technisch (t)werkte met liters piña colada in je mik en dansen met die wieltjes onder je voeten, maar een gezellige gadget is het wel.

jaren '80

Welk item mag wat jou betreft echt niet ontbreken op een jaren ’80-feest? Check ook even welke artiesten je moet boeken wil je je jaren ’80 fuif écht onvergetelijk maken.