9 jul '9

Zo organiseer je een budget kinderfeestje: 13 tips

Laten we eerlijk zijn: kinderfeestjes zijn een warzone. Je moet nu niet 1 kind, maar wel een halve klas entertainen. Je moet wel een eindeloos engelengeduld hebben wil je er als ouder van kunnen genieten. Er is echter één ding waar je je vanaf nu geen zorgen meer om hoeft te maken: failliet gaan. Met deze tips organiseer je een budget kinderfeestje waarmee je kind zeker indruk maakt op z’n vriendjes.

1. Bundel krachten

Is er toevallig een vriendje of vriendinnetje rond dezelfde tijd jarig? Bundel krachten met de ouders en organiseer samen een kinderfeestje. Het scheelt de helft omdat je de kosten kan splitten.

2. Beperk de gastenlijst

Nodig niet de hele klas uit, maar beperk het aantal tot alleen een handjevol beste vriendjes en vriendinnetjes. Deel de uitnodigingen niet uit op school om teleurgestelde gezichtjes te voorkomen.

3. Hou het simpel

Toch de hele klas uitnodigen? Hou het dan eenvoudig. Ga niet los met uitzinnige traktaties en maaltijden, maar serveer alleen een taart en limonade. Voel je ook niet verplicht de kinderen naar huis te sturen met een cadeautasje.

4. Maak zelf de uitnodigingen

Het is ook nog eens heel leuk om samen te doen. Ga los met stiften, glitter en stickers – oogt ook nog eens  stuk persoonlijker dan een voorgefabriceerd kaartje.

5. Maak een Facebookevent aan

Dat is misschien dan weer niet heel persoonlijk, maar eerlijk is eerlijk: die uitnodigingen belanden uiteindelijk toch in de prullenbak.

kinderfeestje

6. Knutsel zelf decoratie

In veel winkels kun je heel gezellig feestdecoratie kopen, maar eigenlijk is het zonde. Zeker omdat het na een paar uur toch al een gehavende puinzooi is. Koop ballonnen en laat je kind die met stiften versieren.

7. Op tafel kliederen

Koop als tafelkleed of -loper een rol gekleurd papier waar de gasten lekker op kunnen tekenen. Heb je ook meteen weer een activiteit.

8. Opfleuren

Bloemen koop je gewoon bij de plaatselijke supermarkt in de aanbieding. Zet ze verspreid in vaasjes door het huis en het ziet er meteen gezellig uit.

9. Ga de natuur in

In plaats van kaartjes te kopen voor de dierentuin of het pretpark, kun je ook het park of het bos in gaan. Leg kleden neer, hang slingers op tussen de bomen en je hebt een geweldige feestlocatie.

10. Maak het betekenisvol

Bedenk een activiteit die voor je kind een speciale betekenis heeft. Is brandweerman worden z’n droom? Maak dan met de gasten bedankkaartjes voor de lokale brandweer en lever die persoonlijk af. Kunnen de kinderen meteen de brandweerwagens bewonderen (wel van tevoren even afstemmen of dat mag, natuurlijk).

kinderfeestje

11. Old school plezier

Want wat is er mis met een ouderwets potje zaklopen, een stoelendans, koekhappen of een speurtocht?

12. Inveester in toekomstig plezier

Een trampoline bijvoorbeeld is iets waar je nog heel veel verjaardagen plezier van zal hebben en waar je eindeloos veel spelletjes omheen kan verzinnen.

13. Koekjes bakken

Kinderen na het feestje naar huis sturen met een cadeautasje hoeft geen fortuin te kosten. Bak van tevoren koekjes en stop die in een leuk tasje, niks meer aan doen.

Budget kinderfeestje in de pocket

Zo, met deze tips heb jij flink wat kosten bespaard. Dat is toch goud, zo’n budget kinderfeestje? Misschien heb je nu zelfs wel wat geld over om nog een toffe act voor op het kinderfeest te boeken. Zo heb je meer voor hetzelfde, snap je?