23 jul '23

Live band: met The 45 haal je gegarandeerd het feest in huis

Don, David, Thom en Martin vormen samen The 45. Deze live band uit Den Haag brengt met liefde de lekkerste funk en soul ten gehore, maar ze staan ook zeker open voor jouw verzoeknummers. 

Het viertal heeft qua muziek een liefde voor alles wat oud is. Inspiratie voor de bandnaam haalden ze dan ook uit oldskool elpees: die draaien altijd 45 toeren. De mannen kennen elkaar van het Conservatorium in Rotterdam. “Daar zijn we elkaar tegengekomen en het klikte meteen! Thom Don en Marvin speelden al samen in een band. We vonden David altijd een hele toffe bassist maar durfden hem eigenlijk niet te vragen. Uiteindelijk hebben we al onze moed bij elkaar geraapt en hem erbij gevraagd. Hij zei ‘ja!'”

Huwelijksaanzoeken

Het eerste optreden van de live band was in de VIP Lounge van Ziggo Dome. “Dat was erg tof om te doen.” Ze stonden al eens op North Sea Jazz Festival en in menig voorprogramma of afterparty. Het allerleukst vinden ze echter de huwelijksaanzoeken. “Dat blijft mensen toch de rest van hun leven bij en daar mag je dan deel van uit maken.”

live band

Te diep in het glaasje

Als band kom je natuurlijk op de gekste plekken en ontmoet je bijzondere mensen. Daar kan The 45 over meepraten. “We kunnen een boek schrijven over alles wat we hebben meegemaakt. Een van de meest memorabele momenten was die keer dat we in een strandtent speelden ergens bij Den Haag. We moesten met onze spullen naar die strandtent en dat ging natuurlijk niet met onze bus. We werden in een 4×4 met aanhanger vol spullen naar de plek gereden. Thom en David zaten in de aanhanger terwijl de bestuurder al iets te diep in het glaasje had gekeken. Ze moesten zich met man en macht vasthouden terwijl de bestuurder ons als een coureur in volle vaart naar de plek bracht. Niet verantwoord, maar achteraf vonden we het wel grappig.”

Earth, Wind and Fire

Verzoeknummers? Je maakt Marvin heel blij als je ‘How come you don’t call me’ van Prince aanvraagt. “Dan kan hij zijn capaciteit als zanger goed laten zien en dat vinden mensen heel gaaf.” Minder enthousiast worden ze toch als iemand ‘September’ van Earth, Wind and Fire wil horen. “Die hebben we echt al héél vaak gespeeld dus we vinden het niet erg als we die een keer niet hoeven te doen.”

Als je zo vaak optreedt, maak je ongetwijfeld ook een boel spannends mee. Daar blijven Thom, David, Marvin en Don vooralsnog mysterieus over. “De echte geheimpjes vertellen we alleen na een goed optreden met een pilsje.”

Een live band in huis

Feestje in huis halen? Je boekt The 45 hier.