24 sep '24

11 redenen waarom je juist wél regen op je trouwdag wilt

Grootste bron van zenuwen voor je trouwdag? Niet dat de liefde van je leven plots koudwatervrees krijgt en ten overstaan van al je vrienden en familie op het moment suprême ‘nee’ zegt, maar dat de dag letterlijk in het water valt. Geloof ons: regen op je trouwdag is echt zo slecht niet. Laat maar komen die druppels op je bruiloft!

Naast dat het het volkomen nutteloos is je zorgen te maken over iets oncontroleerbaars als het weer, kan regen juist een zegen zijn. Geen grap. We hebben alle 11 redenen op een rijtje gezet.

1. Regen zorgt voor hele bijzondere trouwfoto’s

Als je ooit trouwfoto’s hebt gezien die in de regen zijn gemaakt, weet je precies wat we bedoelen. De mist en het zachte licht zorgen voor een romantische sfeer die je met geen mogelijkheid nabootst op een zonnige dag. Je kan ook originele props gebruiken als paraplu’s en regenlaarzen. Veel fotografen schieten zelfs liever op een regenachtige – dan op een zonnige dag.

regen op je trouwdag

2. Het is romantisch

Bestaat er een knusser geluid dan het getik van regen op de paraplu waar je met je geliefde onder staat te schuilen? Niet dat je een excuus nodig had, maar het is alsnog een goede reden om dicht tegen elkaar aan te schurken.

3. Het trouwboeket blijft in de regen langer mooi

Tegen de tijd dat de receptie plaatsvindt, is je trouwboeket dankzij de warmte met een beetje pech geslonken tot een treurig verwelkt bosje. Die ellende heb je niet als het regent. Bewolke luchten, koelere temperaturen en een hoge luchtvochtigheid doen het allemaal beter voor je trouwboeket dan zon, hitte en droge lucht.

4. Een verregende trouwdag levert een leuk verhaal op

Op de dag zelf kan je er misschien niet om lachen, maar er komt een moment waarop je er wel de lol van in kan zien. Ooit kan je lachen om het feit dat de trouwringen bijna wegwaaiden door de rukwinden, dat je zorgvuldig geföhnde kapsel transformeerde tot een afro door de regen en de mascara op je wangen zat – en niet dankzij de emotionele toespraak van je vader. Ooit ben je de held die ondanks de slagregens en storm van ieder moment genoot.

5. Regen zorgt voor regenbogen

Dit klinkt misschien als een cheesy tegeltjeswijsheid, maar een regenboog blijft iets magisch hebben. Een cadeautje van moeder Natuur, gratis en voor nop.

6. Regen op je trouwdag brengt geluk

Je denkt misschien dat regen een voorbode is van een ongelukkig huwelijk, maar niets is is minder waar. In sommige culturen geloven ze zelfs dat regen op je trouwdag geluk brengt. Regen staat symbool voor vruchtbaarheid en een schone lei. Willen we voor de gelegenheid best een beetje bijgelovig zijn.

7. Regen houdt alle leveranciers scherp

Als het met bakken uit de hemel komt, blijft iedereen een stuk meer on top of their game om jullie dag onvergetelijk te maken.

8. Regen brengt mensen samen

Ja het is heel erg Nederlands om over het weer te praten, maar het werkt wel verbindend als jullie met z’n allen in de partytent staan te schuilen, klagen over hoe een poncho je outfit verpest of tijdens het feest collectief besluiten lak te hebben aan het weer en in de regen staan te dansen.

9. Het zorgt voor een romantisch sfeertje

Want zoals wel eerder al aanstipten: het getik van de regen zorgt voor instant gezelligheid. Bovendien: er is een reden waarom in films de heetste zoenscènes plaatsvinden in de stromende regen.

10. Je hebt geen zorgen om oververhitte trouwgasten

Gasten die tijdens de ceremonie uit hun pak rijven, ontsierende zweetplekken, bijna tegen de vlakte gaan omdat je ingesnoerd bent in een zware trouwjurk, nichtjes die na één glas wijn al starnakel dronken zijn: trouwen op een bloedhete zomerdag is ook echt niet alles.

regen op je trouwdag

11. Regen elimineert allergieën

De kans dat jij en je gasten de trouwdag al niezend en met rode oogjes door alle rondzwevende pollen doorbrengen, wordt dankzij regen flink gereduceerd. Dus als je middenin het allergieseizoen trouwt, kun je opgelucht ademhalen wanneer het plenst.

Dus regen op je trouwdag? Bring it on. Trouwens, een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je wel even een handje. Zo hebben we tips voor een budget bruiloft voor je en een gehele lijst voor de beste openingsnummers voor op je bruiloft. Wat wil je nog meer?