1 okt '1

De 9 type collega’s die je op ieder bedrijfsfeestje tegenkomt

Het seizoen van bedrijfsfeestjes komt er weer aan. Of het nou een low-key bedrijfsfeestje is of een driedaagsdurend evenement met alles erop en eraan: je ziet je collega’s na een drankje of twee/drie toch opeens in een ander daglicht. 

Bedrijfsfeestje

Op zo’n bedrijfsfeestje valt je opeens op dat Niels van IT eigenlijk hele indrukwekkende onderarmen heeft. Dat die stille van HR twerken lijkt te hebben uitgevonden en je chef net zo’n smeerkees is als je al dacht en iedere hoogblonde stagiaire cornert. Bereid je voor op deze en nog 9 andere types die je geheid tegen het lijf loopt.

1. Het ‘stiekeme’ stel

Tijdens kantooruren doen ze net alsof ze elkaar amper kennen, maar een paar drankjes diep zijn ze dat gegeven compleet vergeten en gaan ze pas weg wanneer iemand ze op de schouder tikt om mee te delen dat ze de enige overgeblevenen zijn.

2. De collega die danst als je vader

Deze man is hier om plezier te maken en wat de rest van het kantoor daarvan vindt, zal hem een worst wezen. Rick Astley betekent het startschot van een avond lang vol overgave dansen – en hij heeft z’n jaren ’80-moves meegenomen.

3. De havik

Terwijl de chaos zich zoetjesaan ontvouwt, houdt deze collega de boel als een havik in de gaten. Niet om te voorkomen dat de boel escaleert, maar juist om vanalles een mentale notitie te maken zodat ze je nog tot maanden na het feest aan je gênante gedrag kan herinneren.

4. De kersverse ouder

Is al maanden niet fatsoenlijk op stap geweest en leeft dan ook al weken naar dit feestje toe. Geen huilende baby die zijn avond zal vergallen. Dit is zijn pleziertje en hij zal er alles uithalen ook. Houd hem in de gaten want de kans dat je deze uitgeputte vader na zijn derde biertje ergens ronkend op de wc tegenkomt, is groot.

5. De staarder

Doet na een tijdje niet eens meer z’n best om te verbloemen dat hij tegen je decolleté praat.

6. De gossip girl

Zit bomvol geheimen die ze allemaal voor deze avond heeft opgespaard. Roept eerst nog dat ze het echt echt écht niet kan vertellen, maar let op: dat houdt ze precies 2,5 gin-tonic vol.

7. De huiler

Tranen van geluk of van verdriet; gehuild zal er worden. Misschien omdat de baas haar negeerde, misschien omdat Frans van Finance er vandoor is met Fanny van Facillity. Je vindt haar snotterend in haar cubicle of op de wc.

8. De karaoke knaller

Begint schoorvoetend met een nummertje, maar is na enige aanmoediging niet meer van het karaokeapparaat weg te slaan. Verkondigt tegenoveer iedereen dat hij ooit meedeed aan The Voice (en eigenlijk dus veel te goed is voor deze kantoorbaan).

9. De coole

Blijft voor één drankje, maar maakt zich vervolgens rap uit de voeten voor het volgende, veel leukere feestje met zijn echte vrienden.

Geniet van je bedrijfsfeestje

Het enige dat je nu nog moet doen, is erop letten dat je je zelf voorbeeldig gedraagt. Of nou ja, voorbeelding, binnen de grenzen van het acceptabele. Ook daar helpen we je uiteraard bij!