10 sep '10

Band van de maand: The Guilty Pleasures

The Guilty Pleasures weten als geen ander dat de jaren negentig een onuitputtelijke bron van nummers biedt waarop iedereen, jong, oud, dik en dun, losgaat. De hoogste tijd om kennis te maken met deze briljante coverband.

The Guilty Pleasures bestaan uit zangeres Romy Ouwerkerk die samen met Schelto van Heemstra de vocalen voor haar rekening neemt. Daarnaast is de band niet compleet zonder Elise Polman (toetsenist en backing vocals), Maarten Augustijn (bassist en backing vocals) en Joren Sterk (gitarist en backing vocals).

The Guilty Pleasures coverband

The Guily Pleasures coverband en stoute schoenen

Het verhaal van het ontstaan van de coverband is al net zo feestelijk als de nummers die ze vertolken. “Koen, een van onze boekers, kocht zijn trouwringen bij mijn vader. Hij kon het niet laten te vertellen dat ik ook in de muziekbusiness zit. Koen vertelde dat hij nog op zoek was naar een leuke coverband. Lang verhaal kort: Romy ging op zoek naar leuke muzikanten die met haar de stoute schoenen durfden aan te trekken en proud to be fout het podium durfden te te beklimmen”, vertelt Romy.

De bandnaam staat precies voor wat je mag verwachten. “Het komt voort uit dat verlangen naar vroeger. Muziek die je stiekem uit volle borst wil meeblèren, maar waar je je een beetje voor schaamt.” Van de Meeste dromen zijn bedrog tot Nobody’s wife en Alane: er is vrijwel geen enkele nineties-hit waar de band hun hand voor omdraait.

The Guilty Pleasures

Humberto Tan

The Guilty Pleasures kenden een gierende start. Hun eerste optreden was nergens minder dan de Ziggo Dome en was de afterparty van Let’s Dance met Humberto Tan. “Het was superspannend, maar voor we het wisten stond de hele zaal te bubbelen op Def Rhymz en mee te schreeuwen met The Spice Girls.” Je zou denken dat zo’n feestje lastig valt te overtreffen, maar niets is minder waar. “We mochten met de band optreden in Bahrein op een koningsdagfeest. We traden in 42 graden Celsius op en sprongen na afloop direct in de zee.” Mannen die laatdunkend doen over The Spice Girls (hoe durven ze), kun je vanaf nu ook de mond snoeren. “Zij zijn diegene die stiekem het liefst meezingen.”

Wij zijn in ieder geval helemaal fan van The Guilty Pleasures. Jij vast ook? Wil je nog meer coverbands checken? Dat kan, ons aanbod is divers en ruim!