Thijs Swinkels

De liefde voor muziek ontstond al in Thijs’ jeugd. Hij groeide op met de muziek van Simon & Garfunkel, Neil Diamond, Michael Bublé, Guus Meeuwis en ook de muziek van grote componisten als Bach en Beethoven was vaak te horen in huis. Toen hij 10 jaar oud was, begon hij met pianolessen. Aanvankelijk speelde hij enkel klassiek repertoire van componisten als Mozart en Schubert. Later begon hij met zingen terwijl hij zichzelf begeleidde op de piano met Elton John als zijn grote voorbeeld.

The Voice Kids
Er kwam grote verandering in zijn muzikale carrière toen hij 6 jaar geleden besloot, zonder enige optreed ervaring, zich op te geven voor The Voice Kids. Zijn lage stemgeluid was volgens Ilse de Lange nog nooit eerder vertoond in The Voice Kids en was een veelbesproken onderwerp. “Ik had nog nooit opgetreden en zelfs mijn ouders wisten niet dat ik kon zingen en dat leidde destijds zowel thuis als bij de kijkers tot enorme verbazing en ongeloof” vertelt Thijs met een glimlach. Hij schopte het in team Douwe Bob tot en met The Battles.

Conservatorium
Na The Voice, rond zijn 15de, begon Thijs aan de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Deze vooropleiding heeft hij 2 jaar lang gevolgd en hierna heeft hij 2 jaar de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag gevolgd.

  • Prijs op aanvraag
  • 2 x 30 minuten
  • Jazz, Pop
  • 1 zanger


    :

    Volledig vrijblijvend en kostenvrij