Blue Flamingo

DJ Blue Flamingo is de enige vinyl DJ die 78-toerenplaten draait, maar ook 45-toerenplaten en werkelijk uniek is in zijn soort. Met echte vintage sound schellakplaten en origineel geluidsdragers op vintage buizen-apparatuur uit de jaren ‘50 neemt hij u mee naar een heel andere wereld: Interbellum Jazz en Blues, Rock ’n Roll, Soul, R&B, Latin, Merengue, Cumbia, Chansons, Afro, Tango, Fado, etc.

DJ Blue Flamingo brengt een avondvullende show vol met ouderwetse 78-toerenplaten aangevuld met live muziek, want naast DJ is hij tevens muzikant: hij zingt, speelt gitaar en banjo. Zo is er voor iedere gelegenheid een juiste combinatie, een ware muziek encyclopedie.

DJ Blue Flamingo is zelf ook de ultieme verschijning met zijn vintage pakken, Borsalino’s en slobkousen. Hij heeft behoorlijke reputatie opgebouwd bij fijnproevers zowel in Nederland als in het buitenland en weet perfect de sfeer aan te voelen.

DJ Blue Flamingo is the only vinyl DJ who plays 78 RPM, 45 RPM records/plates and really unique is in its/his kind. With real vintage sound shellac plates/records and original sound carriers on vintage tubes-equipment from the years ’50 he takes you to a very different world: Jazz and Blues, Rock ’n Roll, Soul, R&B, Latin, Merengue, Cumbia, Chansons, Afro, Tango, Fado, etc. 

DJ Blue Flamingo brings a show full of old-fashioned 78 RPM records supplemented by live music, because he is also a musician: he sings, plays guitar and banjo. So there is a right combination for any occasion… A true music encyclopedia! 

DJ Blue Flamingo is the ultimate appearance itself with his vintage suits, Borsalino’s and spats. He has decent reputation in The Netherlands and abroad and knows perfectly to feel the atmosphere!

Repetoirelijst volgt

BLUE FLAMINGO SOUND SYSTEM
Blue Flamingo Sound System (vinyl/digitaal) is de opstelling voor
dansfeesten. Soms zet ik mijn Sound System ook in tijdens borrels of recepties
waarbij de muziek iets moderner mag zijn. (tot ca 150 personen)

BLUE FLAMINGO 78-toeren
De romantiek die rond deze geluidsdrager hangt, maar ook de aard van de
muziek en de aangename sound maken zijn 78-toeren set-up zeer geschikt
voor festivals, (bruiloft)recepties, borrels, diners en bedrijfsevenementen.

ZANG EN GITAAR (ZONDER VERSTERKER/AKOESTISCH)
Deze vorm van live muziek is voornamelijk geschikt voor intiemere
gelegenheden zoals borrels, lunches, diners en bbq’s.

Ziya Ertekin is de alias van Blue Flamingo. Een diepgewortelde liefde voor muziek vormt de basis van alles wat hij doe. Naast dj is hij ook zanger en gitarist. Dankzij zijn muzikale veelzijdigheid kan hij niet alleen iedere gelegenheid passend invullen, maar is hij ook in staat om in zijn eentje een heel gevarieerd programma neer te zetten.

Festivals zijn bij uitstek een plek waar mensen verrast willen worden en nieuwe dingen willen ontdekken. Blue Flamingo wil niets liever dan de ontdekkingen die hij over de hele wereld heb gedaan, met mensen delen.
Zijn allereerste openbare optreden als dj was op Theaterfestival de Boulevard in Den Bosch. Sindsdien heeft hij op heel veel andere festivals in binnen- en buitenland gedraaid, waaronder Lowlands, North Sea Jazz, Oerol, IFFR, de Parade, het Roskilde Festival (Denemarken), Festival d’Île de France (Parijs), het No Border Festival (Brest, Frankrijk) en het Salzburger Jazzfestival (Oostenrijk).

Met zijn 78-toerenset kan hij tijdens food- en theaterfestivals zorgen voor een fijne, gezellige sfeer. Jazz-, blues- en wereldmuziekfestivals kan hij voorzien van een juiste historische context. Met zijn Blue Flamingo Sound System
(vinyl/digitaal) neemt hij het festivalpubliek al dansend mee naar de volle diepte van zijn bijzondere vinyl collectie.

Naast festivals heeft Blue Flamingo ook talloze bruiloften en bedrijfsevenementen voorzien van fantastische muziek.


:

Volledig vrijblijvend en kostenvrij