3 sep '3

Die handjes de lucht in: deze Nederlandstalige zangers maken je feestje

Schouder aan schouder in de kroeg meezingen met Hazes is net zo Nederlands als zitverjaardagen, koekjes bij de koffie en boerenkool met rookworst. Met in je ene hand een pilsje en in de ander de schouder van je oudtante/collega/liefde van je leven is er niets wat zo verbroederd als Nederlandstalige muziek. Wij helpen je een handje met deze Nederlandstalige zangers die de sfeer er lekker in brengen. 

1. Ed Palermo

Ed ken je misschien van de singles ‘Waarom heb je mij verlaten’ en ‘Geen mooie vrouw’. Hij komt uit een muzikale familie en trad op zijn veertiende al op in de band van zijn vader (De Palermo’s). Ed begon als drummer, maar ontdekte al snel zijn grote liefde voor het zingen. Zijn Amsterdamse tongval zet precies de toon neer die je wil horen in Nederlandstalige muziek.

2. Rene Schuurmans

‘Bij ons in Brabant’, ‘Laat de zon in je hart’ en ‘Hé, doe niet zo sexy’ komen allemaal uit de koker van Rene Schuurmans. Hij is een van de meest geboekte artiesten van het land en heeft al menig Muziekfeest op het plein opgefleurd. Rene zong wel meer dan 30 Nederlandstalige nummers de hitparade in.

3. Sonny Griffin

Sonny is van alle markten thuis, maar de Nederlandse markt is toch echt één van zijn specialiteiten. Hij heeft sinds 1995 honderdend optredens verzorgd in bruine kroegen, feestzalen en bruiloften. Geloof ons, als Sonny er is, gaat het dak eraf. Dat wil je toch?

Nederlandstalige zangers

4. Gers Pardoel

Niet zo van het levenslied, maar wel fan van Nederlandstalig? Iedereen kan meezingen met Gers Pardoel. We kennen natuurlijk allemaal Bagagedrager, maar de Brabantse rapper heeft een nog veel breder repertoire. En het beste van alles: je kan Gers gewoon boeken voor je feestje.

Nederlandstalige zangers ten overvloed

Ruk de schalen bitterballen en fusten bier maar aan: de bovengenoemde Nederlandstalige zangers brengen de sfeer er lekker in. Maar we hebben nog een heel blik aan (Nederlandstalige) zangers voor je in petto. Neem hier even een kijkje op onze website, daar zit nog veel meer tofs tussen!