3 sep '3

Deze nummers worden het vaakst verbannen van de bruiloft

Kijk, ieder z’n ding natuurlijk, maar de meeste stellen zitten tijdens het huwelijksfeest van hun bruiloft niet te wachten op de Kabouterdans. Amerikaans onderzoek onder DJ’s wijst uit welke nummers het vaakst op de verboden lijst staan.

Van de Chicken Dance tot de Cha Cha-slide en meer

Sommige nummers doen je tenen krullen, herinneren je aan je ex of zijn simpelweg kapot gedraaid. FiveThirtyFive vroeg DJ’s die op meer dan 200 huwelijken hebben gedraaid welke nummers het bruidspaar het meest op de verboden lijst zet. Dat leverde het volgende lijstje op:

1. Chicken Dance
2. Cha Cha-slide – DJ Casper
3. Macarena – Los del Rio
4. Cupid Shuffle – Cupid
5. YMCA – Village People

Linedancen

Ook op de lijst: Pharrells ‘Happy’, ‘Love Shack’ van B-52 en ‘Single Ladies’ van Beyoncé. Linedancen, ingestudeerde danspasjes en camp zijn kennelijk niet gewenst op huwelijksfeesten. De volledige lijst vind je hier.

Ironisch genoeg staan sommige van deze nummers juist ook op de meest gedraaide nummers op de bruiloft van vorig jaar. Of deze nummers zijn binnen een jaar tijd hopeloos uit de mode geraakt, of hun populariteit heeft verdeeldheid gezaaid.

openingsnummers bruiloft

Single Ladies

Het is verstandig om even met een DJ te zitten over jullie wensen. Je kan er vanuit gaan dat hij niet op de proppen komt met Bulgaarse death metal, maar de kans zit er wel dik in dat op enig moment op de avond ‘Single Ladies’ voorbij komt. Als je daar niet op zit te wachten, moet je dat van tevoren aangeven.

Laat je door dit lijstje overigens nergens van weerhouden. Niks mis met een beetje cheesy op z’n tijd. Alleen de Kabouterdans… die kan dus écht niet. Sorry.