8 okt '8

Acceptable in the 80’s: met deze artiesten haal je de jaren ’80 terug

Of je de jaren ’80 nou bewust hebt meegemaakt of niet: de muziek uit dit decennium is tijdloos. Draai in een willekeurige kroeg Wham!, The Eurythmics of Bon Jovi en tien tegen één dat de hele toko uit volle borst meezingt.

Voor altijd in ons hart

Sommige dingen uit de jaren ’80 kunnen we missen als kiespijn. Fluoriserende beenwarmers, mannen met matjes, getoupeerde kuiven, knalblauwe oogschaduw: daar wordt niemand knapper van. De muziek daarentegen hebben we voor altijd in ons hart gesloten. Of je nou team Madonna bent, je hart een sprongetje maakt bij alles van Hall & Oates of nog steeds zonder blikken of bozen Modern Talking opzet: qua muziek is het zo’n beetje onmogelijk om niét vrolijk te worden van alles wat de jaren ’80 hebben voortgebracht.

Terug naar de jaren ’80

Daarom is het tijdperk ook een dankbaar thema voor ieder feestje. Qua aankleding kun je helemaal los met nostalgische gadgets (de NES!) en over the top outfits (vooruit, toch maar die beenwarmers dan). Qua muziek hebben wij alvast een voorselectie gemaakt van artiesten die hun publiek zo terug naar de jaren ’80 teleporteren.

1. 12Dance
12Dance omschrijft zichzelf als The Beauties and one Beat. De coverband vult het podium met drie mooie zangeressen, een live toetsenist en dj/producer. Je hoeft dus helemaal niet te kiesen tussen een band of een dj: zo sla je twee vliegen in één klap. Ze traden al eens op met namen als André Hazes en Willeke Alberti, maar draaien ook zeker hun hand niet om voor de lekkerste eighties klassiekers.

2. Roundabout

De Belgische pop- en rockband Roundabout beschikken over een verrassend repertoire waarmee ze net wat anders zijn dan de gemiddelde coverband. Ze zijn goed in de rock- en pophits van nu, maar kennen ook zeker hun klassiekers. Roundabout bestaat uit een ervaren zanger en zangeres met een vierkoppige band met een heel aanstekelijke enthousiasme.

3. The Guilty Pleasure Coverband

Wij vinden dat je je nooit hoeft te schamen voor je muzieksmaak en guilty pleasures eigenlijk dus ook niet bestaan, maar toch: in de jaren ’80 werd heel veel lekkers gemaakt dat schuurt aan fout. Of vooruit: gewoon hartstikke fout is. Sorry, Modern Talking (‘you can win, if you want). Met de energieke Guilty Pleasure Coverband weet je in ieder geval zeker dat de dansvloer in no time vol  staat en het een onvergtelijke feest wordt.

Nog meer inspiratie? Vergeet ons niet te volgen op Instagram.