20 aug '20

Heb je echt een weddingplanner nodig? Zo kom je erachter

Een huwelijk organiseren: hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn? Heb je echt een weddingplanner nodig of kan je dat geld ook makkelijk besparen, voor, we noemen maar wat, de huwelijksreis?

Weddingplanner, yes or no?

Dat hangt van een heleboel dingen af. Als je een van onderstaande vragen met ‘nee’ beantwoordt, kun je jezelf beter een hoofdpijndossier en een relatiecrisis besparen en een weddingplanner in de arm nemen.

1. Kun je telefoontjes plegen en aannemen tijdens je werk?

De meeste mensen met wie je afspraken moet maken, zijn vooral bereikbaar tijdens kantooruren. Daar moet je dus overdag tijd voor vrij kunnen maken.

2. Weet je al waar jullie gaan trouwen?

Als jullie bijvoorbeeld trouwen in het plaatselijke zalencentrum is dat qua regelen een heel andere tak van sport dan trouwen op een voor jullie onbekende locatie.

bruiloft band boeken

3. Helpen je vrienden en/of familie bij de organisatie?

Als je persoonlijke netwerk al vanaf het begin niet écht staat te springen om je te helpen met de organisatie, is de kans groot dat dat in de komende weken ook niet gaat gebeuren.

4. Ben je een punctueel iemand die zich makkelijk aan een planning houdt?

Niet het geval? Dan heb je een planner nodig die het tijdsschema van tevoren en op de dag zelf nauwlettend in de gaten houdt.

5. Word je weleens geplaagd om hoe georganiseerd je bent?

Een huwelijk plannen vraagt om een overweldigende hoeveelheid regelwerk tot in de kleinste details. Van de uitnodigingen tot aan de tafelschikking – en dan hebben we het nog niet over de tijdschema’s en de contracten gehad.

6. Haal je plezier uit feestjes organiseren?

Als je heel eerlijk over jezelf kan zeggen dat je niet de grootste feestneus bent en liefst je verjaardag overslaat, moet je het jezelf wellicht niet aandoen de organisatie van jullie huwelijk voor je rekening te nemen.

7. Houd je je makkelijk aan deadlines?

Als dat niet zo is, kun je makkelijk leveranciers mislopen en onnodig extra kosten maken.

8. Helpt je verloofde met de planning?

Als een van de twee zich helemaal laat opslokken door de organisatie terwijl de ander er niet naar omkijkt, wordt het geheid heibel in de tent.

9. Heb je een goed overzicht van wat de hele organisatie precies behept?

Als je geen idee hebt hoe je een contract met een cateraar moet lezen en geen benul hebt wie je wel of niet een fooi hoort te geven, kun je het wellicht beter overlaten aan iemand die het klappen van de zweep kent.

10. Heb je een bazige vriend(in) die op de dag zelf de teugels in handen neemt?

Ze is niet op het feest zelf omdat zij degene is die iedereen in de juiste volgorde richting het altaar stuurt, checkt of de taart op tijd is en de bloemen staan waar ze horen. Als je nieman in de buurt hebt die zich op de dag zelf voor die rol wil opofferen, zal een weddingplanner je een heleboel leed besparen.

De gulden middenweg: Beste Bands!

Tja, dan gaan we toch aan wat kleine zelfpromotie doen. Wat er is een gulden middenweg: wij! Wij nemen het beste entertainment voor onze rekening, maar geven je graag advies op maat met andere zaken. Ons uitgebreide netwerk kan je vast en zeker uit de brand helpen en via ons advies ben jij op alles voorbereid. Deze checklist is de eerste stap daar al in!