20 aug '20

Artiest van de maand: Lars Zebregs geeft ieder event precies de juiste sfeer

Of je hem nou boekt voor een huwelijksceremonie, diner, borrel of receptie: pianist Lars Zebregs weet op ieder event precies de juiste sfeer neer te zetten. 

Lars maakt al zijn hele leven muziek, maar pas vier jaar geleden durfde hij zich vol op het vak te storten. “Het bleef maar aan me trekken en ik was nooit echt gelukkig als ik voor een werkgever werkte. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nu fulltime muzikant ben en vereerd dat ik dit mijn werk mag noemen.”

Lars Zebregs: de artiestennaam

Lars speelt bewust onder zijn eigen naam. “Ik heb wel een artiestennaam gehad, maar ik vond het heel lastig daarmee om te gaan. Ik ben mezelf tijdens een optreden. Ik wil en hoef me niet anders voor te doen, dus waarom zou ik dan een artiestennaam gebruiken?” Zijn optredens draaien dan ook vooral om emotie, open- en eerlijkheid. “Ik speel solo altijd covers, maar leg daar wel m’n eigen ziel in. Het is onmogelijk om iets letterlijk te coveren, dus dat moet je niet eens willen proberen. Als je een lied van een ander eigen maakt, zal het mensen veel sneller in vervoering brengen.”

Lars Zebregs

‘Ik vertrouw op mezelf’

Je kan je voorstellen dat optreden tijdens een huwelijk of receptie doodeng is, maar tegenwoordig wordt hij niet meer gekweld door zenuwen. “Vroeger was ik veel te veel bezig met kijken of mensen het wel naar hun zin hadden. Nu maak ik muziek vanuit mezelf, vanuit de persoon die ik ben en de skills die ik als muzikant bezit. Ik vertrouw op mezelf. Daardoor wordt mijn muziek nog meer gewaardeerd.”

Een van de optredens die hem nog sterk bijstaat is toen op een huwelijk de bruid zelf de microfoon ter hand nam om haar kersverse echtgenoot te verrassen met het nummer ‘Songbird’ van Eva Cassidy. “Ze had er speciaal enkele zanglessen voor genomen. Ze zong zo verschrikkelijk mooi en goed. Ik mocht haar begeleiden op de piano en hield het zelf niet droog.”

Emotionele lading

Toch loopt het niet altijd even goed af als mensen op een feestje het intiatief nemen. “Iemand van het gezelschap wilde ooit onverwachts ook een liedje zingen en beweerde dat ze dat kon. Hoewel ik niet zo van het oordelen ben, ging het alle kanten behalve de goede op.”

Lars Zebregs

Ceremonies blijven bijzonder voor Lars Zebregs. “De emotione lading, aanwezig mogen zijn op een van de meest bijzondere momenten in andermans leven en dat te mogen ondersteunen met muziek… dat is magisch.”

In de tussentijd zit hij niet stil. “Achter de schermen werk ik aan zelfgeschreven muziek met enkele muzikanten. Ik hoop hiermee ooit op een podium te kunnen staan. Het is mijn grootste uitdaging op dit moment.”

Lars Zebregs is trouwens niet de enige artiest die je bij Beste Bands kunt boeken. Wij hebben een uniek aanbod aan diverse artiesten die jouw feest, bruiloft of ander evenement naar een hoger niveau tillen. Check it out!