10 aug '10

5 redenen dat jij een coverband op je bruiloft of feest moet nemen

Wat zijn nou de momenten die je, ondanks de late uurtjes en vele drankjes, het beste bijblijven? Juist, van die momenten dat iedereen dat ene nummer stond mee te bleren. Arm in arm en luidkeels uiteraard. Vandaar deze ode aan de coverband en waarom die altijd een goede keuze is voor je feest of bruiloft.

1. Bands zijn sowieso te gek

Als je een avondje flink wilt feesten, dan is een DJ natuurlijk goud. Maar voor een avondje waar je ook wat meer sfeer wilt pompen kan niks tippen aan een band. Een live optreden met muzikanten én een zanger tilt je feest of bruiloft nog net even naar dat hogere niveau. En dat wil je, toch?

2. Meezingers!

Oké, we hebben je vast al weten te overtuigen van het feit dat een band de bom is. Maar waarom dan een coverband? Nou ja, dat zit ‘m ten eerste in het feit dat meezingers het altijd goed doen. Een bandje dat zijn eigen repertoire ten gehore brengt is natuurlijk leuk. Maar het liefst hebben wij van die nummers die iedereen kent en waarbij iedereen op zijn allerhardste mee kan doen. En dat ook daadwerkelijk doet natuurlijk!

3. Nieuwe jasjes

Daar komt nog eens bij dat coverbands eigenlijk helemaal geen coverbands zijn. Elke band maakt het nummer dat ze spelen toch weer eigen. Daardoor zul je vaak van die momentjes hebben dat je denkt: “O ja, zo kan het ook!” Bijkomend kan dit ook betekenen dat jij, als je niet zo iemand bent die luidkeels wilt meebrallen en in de moshpit wilt staan, rustig met een drankje in de hand van de muziek kan genieten en hierbij muzikaal kan worden verrast.

4. Customization

Is dat een woord? Vanaf nu wel! Een coverband is in ieder geval een soort band op maat. Ze vinden het niet erg als je ze vraagt een paar nummers te spelen die jij kent en leuk vindt. Sterker nog, dat moedigen ze alleen maar aan. Dat jij de coverband al kunt uitzoeken op je muzieksmaak ligt hier natuurlijk in het verlengde van. Een perfecte match voordat ze beginnen met spelen dus!

5. Meerdere bands voor de prijs van 1

Probeer jij maar eens een verscheidenheid aan bands te boeken met een budget. Onmogelijk! Zelfs met deze tips voor een budget bruiloft heb je niet genoeg geld over om dat te realiseren. Een coverband drie setjes laten spelen en het gehele repertoire laten doen, dat is net alsof je een heel blik aan bands hebt opengetrokken. Vooral als je dit even afwisselt met een DJ die een twee keer een half uurtje ertussendoor komt draaien. Slim!

live band

Ga voor die coverband

Volgens ons moge het duidelijk zijn: op je bruiloft of feest is een coverband altijd een goede keus. Wij hebben er trouwens flink wat, neem hier eens een kijkje voor ons aanbod aan coverbands.