6 aug '6

Zo schrijf je bedankkaartjes voor je feest of bruiloft als een baas

Trouwen is te gek en cadeaus krijgen ook. Iets minder leuk: de bedankkaartjes schrijven voor iedereen die je op bruiloft was. Het is even een klusje, maar je kunt het jezelf wel een stuk makkelijker maken. En het wordt zeer gewaardeerd.

De huwelijksreis is allang ten einde, de koffers zijn uitgepakt, de foto’s binnen en ingelijst en nu ontkom je er echt niet meer aan: de bedankkaartjes. Als je cadeaus hebt gekregen op de bruiloft heb je volgens de etiquette pak ‘em beet drie maanden de tijd om je gasten te bedanken. Typisch zo’n taakje dat je weken voor je uit schuift, maar het is allemaal ook weer niet zo moeilijk als het lijkt.

bedankkaartjes

1. Begin vroeg

Het begint al maanden voordat jullie het eerste cadeau uitpakken. Maak een kopietje van de gastenlijst en houd daarop bij van wie je een cadeau hebt gekregen en wie een bedankkaartje moet krijgen. Zo heb je meteen een helder overzicht en alle adressen bij de hand.

2. Sla goed in

Het leuke gedeelte: de bedankkaartjes bestellen. Je kan voor een gepersonaliseerde variant gaan of het neutraal houden in wit of ecru – zo’n kaartje komt ongetwijfeld nog eens van pas. Of ga helemaal royal wedding en laat jullie initialen op de kaartjes drukken. Koop een goede pen die lekker in de hand ligt en niet uitloopt.

3. Aan de slag

Doe je het jezelf niet aan alle kaartjes in één keer te schrijven. Reserveer iedere avond een halfuurtje om wat kaarten weg te werken. Het fijne van getrouwd zijn is dat je die verantwoordelijkheid mooi kan splitten. Vergeet niet af te sluiten met jullie beide namen ongeacht wie de kaartjes schrijft – de cadeaus waren immers ook voor jullie allebei.

4. Schrijf het perfecte berichtje

Neem de moeite om een persoonlijk berichtje te bedenken die wat zegt over jullie band en het cadeau. Als je geld hebt gekregen, kun je bijvoorbeeld opschrijven wat je van plan bent ermee te doen. Hun aanwezigheid was ook een cadeau dus daar kun je ook wat over zeggen voor het geval je echt geen enthousiasme kan ontbrengen voor dat peper- en zoutstel.

Die bedankkaartjes zitten wel snor

Muziekje aan, glas wijn ernaast en je zal zien dat je er straks nog lol in krijgt ook.