L’Chaim

(2)

L'Chaim speelt bij voorkeur op festivals en andere openbare evenementen.

De zeven zigeuners van L’Chaim zetten sinds 2006 overal hun muzikale circustent op. Na de start in het studentencircuit van Delft komt de groep tot een solide line-up en neemt het een eerste demo op: “For Goat’s Sake”. Na het debuutalbum “Gipsy Trouble” in 2011 speelt de band op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en Bevrijdingsfestivals. Diverse tours door Europa volgen.

L’Chaim is bijzonder in zijn genre vanwege de samensmelting van muzikale stijlen en de afkomst en achtergrond van de verschillende muzikanten. Er wordt door de 3 vocalisten in maar liefst 10 uiteenlopende talen gezongen. Hoewel de bandnaam misschien anders doet vermoeden heeft de band geen link met het Jodendom of Israël. Het repertoire van de groep bestaat voornamelijk uit eigen werk, aangevuld met klezmer-traditionals en zigeunermuziek van de balkan.

De variatie en tomeloze podiumenergie maakt het een lust om naar L’Chaim te kijken. De band komt dan ook live het best tot zijn recht. In thuisstad Delft is elk optreden een feestje waar jong en oud komt luisteren naar dit koekje van exotisch eigen deeg.

 • Prijs op aanvraag
 • 2 x 45 min
 • Instrumentaal, Worldmusic
 • 7 personen: altsax/zang, viool/zang, bouzouki/zang, klarinetten, accordeon, contrabas/zang en drums/percussie
2 Reviews 10

 1. 23 juni 2023

  Wat een super leuke muziek, we hebben van jullie genoten op simmerdeis!!

 2. 26 juni 2023

  L’Chaim op Simmerdeis !! Was geweldig !!


  :

  Volledig vrijblijvend en kostenvrij