18 jun '18

Zo hebben ook de kinderen het naar hun zin op je feest

Waar volwassenen niet veel meer nodig hebben dan een drankje, goede muziek en fijn gezelschap, is zo’n feest voor het gemiddelde kind intens saai. Hoe zorg je ervoor dat zij het ook naar hun zin hebben, zodat je kunt genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken of die kleine draken de boel afbreken? Kinderen vermaken 1.0, let’s go!

Natuurlijk hoef je niet het hele feest om de kinderen te laten draaien. Het is echter wel slim om van tevoren te bedenken wat je kunt fiksen om ervoor te zorgen dat ook zij een leuk feestje hebben. Gelukkig zijn er ideeën genoeg.

Spelletjes & knutselen

Bedenk in welke leeftijdscategorie de aanwezige kinderen zijn en zet spelletjes neer die bij die leeftijd passen. Voor peuters kun je het simpel houden met knuffels, poppen, blokken en plaatjesboeken. Kleuters houd je koest met puzzels en voor de oudere kinderen kun je bord- en sportspellen organiseren. Ook slim: een knutseltafel neerzetten vol potloden, stiften, papier en kleurplaten.

kinderen op een feest

Speuren

Het kost wat meer moeite, maar met een speurtocht die je in- en rondom de feestlocatie uitzet, houd je kinderen lang zoet. Houd er wel rekening mee dat het alleen lekker werkt als er kinderen zijn die de aanwijzingen kunnen lezen en begrijpen- anders wordt het een héle lange speurtocht.

Maak een kinderkamer

Kinderen moeten een beetje kunnen ravotten. In een kinderkamer kunnen ze gewoon hun luide, drukke zelf zijn zonder dat ze de andere gasten storen. Bonuspunten als je een nichtje of neefje hebt die het leuk vindt om tegen een kleine vergoeding de kleintjes een beetje in de gaten te houden.

Hou kindvriendelijke snacks in de buurt

Er is natuurlijk geen enkel kind dat gelukkig wordt van oesters, kaviaar of andere moeilijke hapjes. Zet in de kinderkamer een snacktafel neer met lekkers. Hongerige kinderen maken het leven er namelijk niet makkelijker op. Doe ook even een allergieën-check bij de ouders, want anders zit je al helemaal met de gebakken peren.

kinderen vermaken

Je kinderen vermaken, a piece of cake

Je kinderen vermaken is voor elkaar. Dat is weer een zorg minder. Nu is het aan jou om te gaan genieten van je feest. Wij wensen je veel plezier toe. En je weet waar je moet zijn voor entertainment en meer om jouw feest tot een succes te maken hè! 😉