10 sep '10

DJ van de maand: Meneer Heerens

Onze DJ van de maand is Meneer Heerens: een DJ die de oude stempel zeker kan waarden. Hij heeft namelijk – voor zijn werk – nog nooit een USB-stick aangeraakt. Hij is een vinyl DJ en draait voornamelijk rock & roll, soul, blues en funk. “Als het geen glimlach op mijn gezicht brengt, zet ik het niet op.”

Meet Meneer Heerens

Meneer Heerens carrière nam een vliegende start toen hij werd gevraagd te draaien op Serious Request in Haarlem. “Ik kreeg daar zulke leuke reacties op dat ik besloot het uit te bouwen.” Het draaien is hem echter met de paplepel ingegoten. “Mijn vader had in zijn jongere jaren een drive-in discotheek met vrienden. Hij draaide daar dan de platen. Het toffe is dat mijn opa op zijn dansvereniging al plaatjes draaide. Omdat het zo in de familie zit en ik altijd in pak sta te draaien, vond ik het leuk de naam Meneer Heerens te gebruiken. Ik heb wel eens overwogen mijn naam te veranderen, maar kon het niet over m’n hart verkrijgen. Ik vind het te leuk dat dit kunstje in de familie zit.”

Lijstje

Een rasechte muziekliefhebber vragen naar zijn top drie platen, is natuurlijk onmogelijk. “Ik weet niet hoeveel platen te noemen die ik helemaal te gek vind. Dit is wat er nu in me opkomt, maar als je het me op een ander moment vraagt, bestaat de kans dat je een heel ander lijstje krijgt.

  1. Soulful Dress – Sugarpie de Santo
  2. Stevie Wonder – Higher Ground
  3. Pino D’angio – Male qua idea.”

meneer Heerens

Camping Pinkpop

Op welk feestje hij ooit nog eens wil draaien, heeft Meneer Heerens ook een origineel antwoord. “Dat is easy: camping Pinkpop! Wellicht een vreemde keuze, maar sta me toe dit uit te leggen. Ik ga vrijwel ieder jaar naar Pinkop en sta daar dan op de camping. De afterparty op de camping is altijd zo episch. Het publiek is al in de partymood, dus als ze aankomen is het één groot feest. Ik heb daar nog nooit een zuur gezicht zien. Voor die groep mensen zou ik graag plaatjes draaien.”

Als je hem maar één ding belooft: vraag niét ‘Sorry’ van Justin Bieber aan. “Sorry, heb ik niet.” Wil je trouwens nog meer toffe DJ’s zien? Dat kan, want Beste Bands is veel meer dan enkel bands. Check hier ons gehele aanbod aan DJ’s.