3 sep '3

Zó kies je de beste band uit voor jullie trouwfeest

Een band uitkiezen is één van de moeilijkste dingen wanneer je een huwelijk plant. Als je van verschillende muziekgenres houdt, is het knap lastig om te bepalen wat het beste werkt op je grote dag. Maar een spetterend trouwfeest, dat wil je natuurlijk wél!

Hoe vertegenwoordigt de muziek jullie als stel? Op wat voor manier moet muziek een rol spelen wanneer je naar het altaar loopt? Hoe klinkt de muziek tijdens jullie eerste dans? Is het muziek waar de gasten op kunnen dansen?

Eigen signatuur

We hebben een aantal verschillende bands en artiesten uitgelicht om jullie besluit iets eenvoudiger te maken. Het zijn stuk voor stuk bands met hun eigen signatuur die allemaal een andere sfeer met zich meebrengen. Beluister vooral ook even de fragmenten om zelf te ontdekken welke stijl het best past bij jullie trouwfeest.

1. Uptown Collective

Kun je niet kiezen tussen een dj of een live band? Uptown Collective biedt het beste van beide werelden. De dj en muzikanten spelen lounge, house, soul, funk, rock en classics van vroeger. Kortom: zo’n beetje alles. Voetjes van de vloer gegarandeerd.

2. The Roaring Jazz Quartet

Met een jazzkwartet zet je een sereen en tegelijkertijd vrolijke sfeer neer.  The Roaring Jazz Quartet speelt een herkenbaar repertoire van The Great American Songbook, maar geeft ook hedendaagse nummers een eigen jazzy twist. Van Frank Sinatra tot Ed Sheeran en alles daar tussenin: als je een sophisticated feest voor ogen hebt, moet je deze mannen hebben.

3. The Paris Plan

Een band met een saxofonist is top omdat je er twee kanten mee op kan. Het is heerlijk om naar het smooth, jazzy geluid van de saxofoon te luisteren, maar met een dj erbij kun je met een saxofoon ook helemaal op de party hard-tour gaan. De combinatie van een dj met saxofonist is tegenwoordig een van de meest gevraagde acts op een trouwfeest, en da’s niet voor niks. The Paris Plan bestaat uit een saxofonist en contrabassist die ook allebei dj zijn.

4. StringLAB

Met een strijkkwartet wordt het een heel elegant feestje. Het is een mooie manier om de stilte voor en na de ceremonie op te vullen. Zo krijg je een heel harmonieuze en tegelijkertijd opgewekte sfeer. De drie dames van StringLAB bespelen twee violen en een cello, maar gooien ook technieken als samples en geloopte geluiden tussendoor waardoor je een moderne variant krijgt van traditionele kamermuziek.

5. The Guilty Pleasure Coverband

Denk je allemaal leuk en aardig, jazz en klassiek, maar worden jullie het gelukkigst van 2 Unlimited en de Macarena? Dan is de Guilty Pleasure Coverband de band voor jullie. Want dat je het liefst Paul Elstak of André Hazes luistert is natuurlijk niks om je voor te schamen. Bovendien weet je zo in ieder geval zeker dat de dansvloer geen enkel moment leeg is.

Veel plezier op je trouwfeest

Zo, nu moet jij vast en zeker een keuze kunnen maken. Kom je er nog steeds niet uit? No problemo, neem contact met ons op en wij helpen je graag verder. Op naar een legendarisch trouwfeest!