30 jul '30

Dit zijn de beste achtergrond-bands en -artiesten voor je event

Hoeft er niet (per se) op de bar gedanst te worden, maar wil je wel graag een fijne sfeer? Dan heb je bands of artiesten nodig die begrijpt hoe muziek aanwezig kan zijn zonder te overheersen.

Om het je makkelijker te maken hebben we een paar van de beste achtergrondbands voor je event op een rijtje gezet.

1. Paul van Kessel

Eigenlijk verdient Paul van Kessel het om alle aandacht op te eisen, maar hij is ook een ontzettend fijne artiest om erbij te hebben als je wil dat de gasten ook nog gewoon met elkaar kunnen praten. Paul brengt soul en jazz met een geheel eigen timbre, frasering en timing. Zijn eerste single ‘For good’ werd al eens ‘Schijf van 6’ op Radio 6. Hij is een performer in hart en nieren, maar staat net zo lief in een klein, rokerig café als in Paradiso. ‘Uiteindelijk gaat het erom dat ik de mensen in hun hart wil raken.’

beste achtergrondbands

2. Vintage Flow

De jonge muzikanten van Vintage Flow hebben allemaal aan het conservatorium gestudeerd, en dat hoor je. De jongens hebben op tuinfeesten, borrels, recepties en cruiseschepen gestaan. Ze brengen moderne popsongs in een jazzy/soul-jasje en zijn dankzij hun kleine muziekinstallatie heel mobiel.

beste achtergrondbands

3. Acoustic Cuts

De meiden van Acoustic Cuts spelen al vijf jaar samen, en dat kun je merken. Ze brengen moeiteloos Cyndi Lauper, Michael Jackson, TLC en John Mayer ten gehore, maar voor wat ingetogener hits ben je bij hen ook aan het juiste adres. Van romantische ceremonie tot formeel business-event: Rosalie en Sophie voelen zich overal als een vis in het water.

beste achtergrondbands

4. Sunday Serenade

Sunday Serenade is precies wat je nodig hebt tijdens een borrel of receptie. Zwoel en relaxt, akoestisch en zonder poespas. Zangeres Nienke Cusell en gitarist Pepijn van der Burgt geven hun eigen draai aan onmisbare klassiekers en de hits van nu. Ze weten precies de juiste snaar te raken en vormen een perfect duo voor intiemere feestjes.

beste achtergrondbands

5. Crooners Echo

Op een feestje waar je niet wil dat muziek de hoofdrol speelt, zit je met een crooner helemaal goed. Het geeft instant sfeer, zonder dat je verplicht bent stil te zijn en te luisteren of te dansen. Hoewel: naar het ensemble van Crooners Echo moét je bijna wel kijken. Je waant je even in de jaren ’50 van de Verenigde Staten: rokerige kroegen, mannen in pakken, klassieke auto’s en vooral: hele lekkere jazz en blues.

beste achtergrondbands

Bands en artiesten voor jouw evement

Zeg nou zelf, aan de hand van deze bands en artiesten moet het wel goedkomen met dat event van je, toch? Denk je er stiekem aan om ze ook gewoon op de voorgrond te laten spelen? Dan kan dat natuurlijk ook altijd. Stuur ons even een berichtje, dan komen we er samen wel uit!