9 apr '9

Take it away: dit zijn de 5 meest gedraaide nummers voor de openingsdans

Net als je het spannendste gedeelte hebt doorstaan (lees: de liefde van je leven eeuwige trouw beloven ten overstaan van al jullie vrienden en familie), dient de volgende zenuwslopende exercitie zich aan: de openingsdans.

Je soepelste moves showen terwijl de priemende blikken van de trouwgasten in je rug branden: er zijn mensen die van minder gaan hyperventileren. Een goede openingsdans kiezen, scheelt je in ieder geval de helft van de stress. Of je nou  weken oefent op een ingewikkelde choreografie of gewoon on the spot wat improviseert; ga voor een nummer dat bij jullie past. Dat hoeft heus niet per se tranentrekkende ballad te zijn. Als Hypnotize van The Notorious B.I.G. meer jullie ding is, is dat ook cool.

De liefde en de lol

Het draait om de liefde en de lol en bovendien til je met een goed gekozen nummer de hele dans meteen naar een hoger level. Maar ja: ga dan nog maar eens kiezen. Een beetje inspiratie kan dan ook geen kwaad. Spotify analyseerde duizenden playlists met openingsdans-nummers en kwam op basis daarvan met een top 50. Zo ziet de top 5 eruit:

  1. Thinking out loud – Ed Sheeran
  2. At Last – Etta James
  3. You are the best thing – Ray LaMontagne
  4. All of me – John Legend
  5. A thousand years – Christina Perri

En dit is de complete lijst:

Als je nu al klamme handjes en klotsende oksels krijgt van de gedachte aan die openingsdans, onthoud dan: ook dit gaat voorbij. De dans hè, het huwelijk is natuurlijk tot in den eeuwigheid (#nopressure).