Singer Katell

Katell, de Frans-Nederlandse zangeres, werd geboren in Frankrijk. Ze groeide deels op in Nederland en deels in Frankrijk. In 2006 verhuisde ze van Parijs naar Enschede om te studeren aan het ArtEZ Conservatorium. “Ze heeft charisma en flair, een echte podiumpersoonlijkheid. Ze weet wat ze zingt en ze zingt ook voor het publiek”, oordeelde de jury, toen ze eerste werd op het Concours de la Chanson 2010 van de Alliance Française. Een paar maanden later studeerde ze af aan het conservatorium.

Katell is al lang geen onbekende voor fans van Franse chansons. Zonder overdrijven mag je de in Frankrijk geboren zanger de ambassadeur van (hedendaagse) Franse liederen in Nederland noemen. Katell kwam in 2016 in de schijnwerpers tijdens haar deelname aan The Voice of Holland. Alle jurystoelen draaiden om toen ze net begon aan haar krachtige versie van Stromae’s Formidable. Ook Paris, haar eigen vertaling van het bekende Brabant van Guus Meeuwis, die ze tijdens de tweede liveshow vertolkte, werd goed ontvangen en bereikte zelfs de Itunes top 40!

In 2017 bezocht Katell de Nederlandse theaters met haar programma Deux Voix. Samen met de instrumentalisten Ton Snijders en Mathijs van Til vertolkte ze liederen van Jacques Brel en Stromae in een fascinerende versmelting van akoestische en elektronische muziek. Ze zette die lijn voort op haar derde album J’avance. Met haar deelname aan het televisieprogramma “We Want More” in 2021 heeft Katell veel fans aangetrokken voor het Franse chanson. Ze bereikte de finale en zal samen met de muzikanten die haar begeleidden de theaters ingaan met haar nieuwe muziekprogramma Retour Amsterdam-Parijs. De zanger ademt Franse en Nederlandse roots en zet een krachtig en opzienbarend optreden neer

  • Prijs op aanvraag
  • 3x45min
  • Dance, Soul
  • 1 person: Singer


    :

    Volledig vrijblijvend en kostenvrij