Rooks

“ROOKS staat voor liefde voor de Nederlandse taal.”

ROOKS is een initiatief van de singer-songwriter Don Rooks. In dit project staat de liefde voor de Nederlandse taal voorop. Met zijn persoonlijke teksten en warme stemgeluid neemt hij de luisteraar mee, zoals dat alleen in je moedertaal kan. Daarnaast zorgen zijn open podiumpresentatie en Brabantse roots ervoor dat een avondje ROOKS vooral vol gezelligheid zit.

Zijn vierkoppige band weet Don smaakvol aan te vullen. Van intieme kleine liedjes tot knallende meezingers, de muzikanten weten zijn gevoel feilloos te volgen. De jongens ontmoetten elkaar op het Codarts conservatorium Rotterdam, en zijn inmiddels allemaal afgestudeerd. Speciale aandacht verdient ook de meerstemmigheid, die de sound van de band naar een hoger niveau tilt.

De muziek van ROOKS is te typeren als moderne Nederpop. Invloeden van artiesten als Blof en Guus Meeuwis zijn te herkennen. Maar ook de helden van weleer, denk bijvoorbeeld aan de Dijk en Acda en de Munnik, worden niet vergeten.

De eerste EP van ROOKS, Het Water, kwam in 2018 uit. Een jaar en meer dan 60 duizend streams op Spotify later was het tijd voor nieuwe muziek. In 2019 volgden twee singles, Overstagen Diep Door de Nacht. In deze nummers heeft ROOKS geprobeerd nog meer een eigen stem te vinden, door zich te richten op de kern van muziek en tekst. “Ik wilde meer zeggen met minder woorden en instrumenten.”

Iedereen is van
Als ze er niet is
Ze is er niet
Blauw
Zwart wit
Oceaan
Sinds een dag of 2
Onderweg
Zoutelande
Als de morgen is gekomen
Het is een nacht
Ik kan het niet alleen
Kedeng kedeng
Kom van dat dak af
Dromen zijn bedrog
Hou me vast
Laat me
Niet of nooit geweest
Het regent zonnestralen
De kapitein deel II
Ren Lenny
Sexy als ik dans
Alles kan een mens gelukkig maken
Suzanne
Geef mij je angst
Alles is liefde
Beauty en Brauns
Aan de kust
Zij maakt het verschil
Als het avond is
Jimmy
Groot hart
Is dit alles
Brabant
Banger hart
Stil in mij

  • Prijs op aanvraag
  • 4 x 45 min
  • Nederlands, Pop
  • 4 personen: zanger, gitarist, drummer, bassist


    :

    Volledig vrijblijvend en kostenvrij