Davine

Davine werd zingend geboren. Haar moeder was zangeres en gitariste en had een LP van Frida Boccara met Cent Mille Chansons erop. Het lied raakte haar diep en ze werd geïnspireerd om zich verder te verdiepen in het Franse chanson.

Met enorme passie en toewijding beheerste Davine de finesses van het zingen van Franse chansons. Dit werd beloond toen ze in 2012 werd gekozen als winnaar van het Concours de la Chanson, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Alliance Française om het Franse chanson te promoten. Na dit eerste succes bracht Davine haar gelijknamige debuutalbum uit waarop ze haar eigen versies zong van bekende Franse chansons van onder meer Jean Ferrat, Édith Piaf en natuurlijk Frida Boccara.

Ook op een ander gebied telde het succes voor haar. In 2009 won ze de Dutch Model Awards Publieksprijs. Sindsdien verschijnt ze regelmatig op de internationale catwalks, ook natuurlijk in haar favoriete Parijs.

In 2015 had Davine een stevige radiohit rond de start van de tour in Utrecht met haar versie van de klassieker “A Bicyclette” van Yves Montand, waarin de romantiek van het wielrennen werd verpakt in de charme van het Franse chanson. Het nummer werd opgepikt door Radio Tour de France en daar uitgebreid gedraaid. In de zomer van 2016 begon Davine samen met producer Jan van Eerd (Wende, Ellen ten Damme, Spinvis, Hadewych Minis) en de Parijse tekstschrijver Cristal G aan de nummers voor haar nieuwste album RENAISSANCE, waarin ze koos voor haar eigen stijl met een knipoog naar het traditionele Franse chanson. Die persoonlijke stijl zie je ook terug in de omslagfoto van het album RENAISSANCE.

  • Prijs op aanvraag
  • 3 x 45 min
  • Chansons
  • vanaf 3 personen: 1 zangeres, gitarist en pianist


    :

    Volledig vrijblijvend en kostenvrij