Alain Clark

(0)

Met zijn diepgaande zang, verleidelijke aanwezigheid en flair voor onuitwisbare melodie kan zanger, gitarist, componist en producer Alain Clark ook worden beschouwd als een muzikant met hart en ziel. Sinds zijn titelloze debuut in 2004 is de Nederlandse singer/songwriter een begrip geworden in zijn thuisland en niet meer weg te denken binnen de Nederlandse muziekscene. Met zijn vijfde album in aantocht heeft de zanger een track record van meerdere hitsingles, multiplatina albums, een kast vol prijzen en spectaculaire optredens op internationale festivals van San Remo, Montreux Jazz en het Reeperbahn Festival tot optredens op prestigieuze Nederlandse podia. zoals die van North Sea Jazz.

Clark groeide op in de Nederlandse stad Haarlem en groeide op met de klassieke soulplaten die thuis in zware rotatie werden gedraaid. Nadat hij een groot deel van zijn jeugd naar de band van zijn vader Dane ging, pakte hij op negenjarige leeftijd een gitaar en begon hij op zijn vijftiende liedjes te schrijven. In zijn late tienerjaren bood Sony Music Holland hem een ​​platencontract aan, maar Clark koos ervoor om naar Los Angeles te gaan. Angeles na de middelbare school om daar zijn muziekcarrière voort te zetten. Na een aantal jaren in Californië keerde Clark terug naar Nederland. In zijn tweede album Live It Out, dat in 2007 verscheen, bevatte hij “Father & Friend” (een duet met Dane), wiens doorbraaksucces er zelfs toe leidde dat Clark en zijn vader optraden voor de Nederlandse koninklijke familie.

Alain Clark merkt op dat veel van zijn liedjes gaan over lessen die hij heeft geleerd uit zijn leven en eerdere relaties, of het nu gaat om slechte tijden die hij heeft meegemaakt of om enkele van de prachtige momenten die hij door de jaren heen heeft meegemaakt.

  • Prijs op aanvraag
  • 1 x 30 min
  • Pop, Soul
  • 1 persoon: zanger/gitarist met tape


    :

    Volledig vrijblijvend en kostenvrij